English Springer Spaniel

Kennel Baggbo

 Valparnas namn, Les Huitres 2014

 

H A N A R
 
Belon
Belon                        
Det platta ostronet, Ostrea Edulis, som växer på ostronbankar utanför Bohusläns kust, är den ursprungliga europeiska arten och kallas följaktligen europeiska ostron och här helt enkelt svenska ostron. Platta ostron var fram till 1970-talet vanliga i Frankrike. Ibland kallas de också i folkmun Belon efter området i Bretagne där de växte rikligt innan en parasitinfektion slog ut de franska bestånden. Idag är det en exklusiv ostronart.
 
Cap
Cap Horn 
Fine de Claires Cap Horn odlas i La Barre de Monts nära Noirmoutier. Ostronen har en härlig jodsmak.
 
Kelly
Kelly Galway
På Irland produceras flera ostronsorter men den mest kända är det platta ostronet, Ostrea Edulis. Här är namnet på dessa ostron “Kelly Galway”. Förr fanns det på många platser men idag är det bara i Galway på irländska västkusten som det platta ostronet odlas.
 
Kuma
Kumamoto
Ett litet, rundat och djupt skålat ostron som odlas i Japan och längs USA:s västkust. Det har fast kött som erbjuder riktigt tuggmotstånd och det är smakrikt med sötma och nötsmak.
 
Utah
Utah Beach
Utah Beach har gett namn åt berömda ostron härifrån. De är av typen Spéciales som är köttigt och sött i smaken.
 
T I K A R
  
Pearl
Black Pearl
Utah Beach har gett namn åt berömda ostron härifrån. De är av typen Spéciales som är köttigt och sött i smaken. Här finns också ostron som kallas Black Pearl, också Spéciales men med mörkare skal på grund av algfärgning. Mycket gott!
 
Blue
Bluepoint
Atlantostron kallas också för Bluepoint Oysters. Det finns två förklaringar till namnet Bluepoint. Den ena att det kommer från en blåskimrande fläck vid ett av muskelfästena. En annan förklaring till namnet är att det ursprungligen kommer från Blue Point i New York.
 
Diane
L´Etang de Diane
På Korsikas östkust finns ostronodlingar med anor sedan romarna. Kallas också l´Etang d´Urbino.
 
 
Caba
Royal Cabanet
Av många ansett som världens bästa ostron. Ett relativt litet ostron som skördas vid 3-4 års ålder, ligger på claires i 6-8 månader med max 2 ostron per kvadratmeter.