English Springer Spaniel

Kennel Baggbo

Moussaka á la 8 mars (LCHF) 4 pers

 

2-3 aubergine (beroende på storlek)

2  gröna paprikor

 

KÖTTFÄRSRÖRA

4 hg nötfärs

2 gula lökar

2 vitlöksklyftor, hackade

0,5 dl tomatpuré

1 burk krossade tomater

1 buljongtärning

salt, peppar, chile, kanel efter tycke och smak

 

4 dl creme fraiche

2 dl riven lagrad ost

 

Gör köttfärsröran: bryn köttfärs + lök i smör.

Tillsätt övriga ingredienseri köttfärsröran och låt småputtra i 20 minuter.

Sätt på ugnen, 175°.

Smöra ugnssäker form.

Skiva auberigine och paprika (0,5 cm tjocka skivor).

Lägg aubergine och paprika i formen, spara ett lager aubergine att lägga över köttfärsröran.

Häll köttfärsröran i formen.

Lägg på det översta lagret aubergine.

Blanda creme fraiche med den rivna osten och lägg överst.

Sätt formen i nedre delen av ugnen i 45-60 minuter.

Servera med sallad och oliver.