Moussaka á la 8 mars (LCHF) 4 pers
2-3 aubergine (beroende på storlek)
2 gröna paprikor
KÖTTFÄRSRÖRA
4 hg nötfärs
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor, hackade
0,5 dl tomatpuré
1 burk krossade tomater
1 buljongtärning
salt, peppar, chile, kanel efter tycke och smak
4 dl creme fraiche
2 dl riven lagrad ost
Gör köttfärsröran: bryn köttfärs + lök i smör.
Tillsätt övriga ingredienseri köttfärsröran och låt småputtra i 20 minuter.
Sätt på ugnen, 175°.
Smöra ugnssäker form.
Skiva auberigine och paprika (0,5 cm tjocka skivor).
Lägg aubergine och paprika i formen, spara ett lager aubergine att lägga över köttfärsröran.
Häll köttfärsröran i formen.
Lägg på det översta lagret aubergine.
Blanda creme fraiche med den rivna osten och lägg överst.
Sätt formen i nedre delen av ugnen i 45-60 minuter.
Servera med sallad och oliver.